preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

KORISNI LINKOVI

 

 

 

Suvremeni ples
Festival Inkluzivne scene u četvrtak u 19 u HKD-u
Bosiljka Jelača / datum: 23. 5. 2017. 11:19

Na Festivalu Inkluzivne scene u četvrtak u 19 u HKD-u nastupa i naša škola i učenice Anika, Renata i Eva u suvremenoj plesnoj predstavi RECI MI zajedno s Plesnom grupom Magija i Udrugom gluhih i nagluhih PGŽ Rijeka.

 

INKLUZIVNE SCENE

(mini festival)

25.05.2017.

Hrvatski kulturni dom na Sušaku

Početak u 19.00 sati.

Ulaz slobodan (donacije)


[OPŠIRNIJE]Najava nastupa u Zagrebu na festivalu INKAZ sa Plesnom grupom Magija i Udrugom gluhih i nagluhih PGŽ Rijeka
Bosiljka Jelača / datum: 11. 5. 2017. 13:43

Nastup u kazalištu Trešnja u 15.45

RECI MI

Predstava suvremenog plesa „RECI MI“ nastala je u suradnji Plesne grupe Magija iz Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom – Rijeka s Udrugom gluhih i nagluhih PGŽ Rijeka i OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica (nastavak projekta “Bez granica”).

                                     

Kroz osnovnu temu neverbalne komunikacije, “RECI MI” istražuje međusobne odnose plesača od nerazumijevanja do potpune harmonije, komunikaciju između plesača i publike (plesač priča/pleše – publika sluša/gleda/osjeća), znakovni jezik kao oblik neverbalne komunikacije, poeziju izraženu kroz znakovni jezik, tekst i ples.

Tri grupe plesača kroz izmjenu sola, dueta, tria, grupnih scena, plesa i znakovnog jezika, glazbe i tišine, slike i teksta,  pričaju svoje priče i jedni drugima i publici, sa jedinom željom da ih se razumije.

                                              

                                 


[OPŠIRNIJE]Dođite u subotu 25. ožujka na dan kazališta u Toweru!
Bosiljka Jelača / datum: 24. 3. 2017. 15:46

Subota, 25. ožujka 2017.  Tower Centar Rijeka u znaku kazališta

U 16:30 sati na 4. katu moći ćete pogledati WANDU U SHOPPINGU, isječke iz predstave Gradskog kazališta lutaka Rijeka  „Wanda Lavanda“  autorice Jelene Tondini.

U 18 sati pogledajte predstavu suvremenog plesa „OD SAMOG POČETKA DO ČUDESNOG KRAJA“ Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica.

Od 19:00 sati gostuje balet HNK Ivana pl. Zajca s ulomkom iz baleta „LABUĐE JEZERO". 

Predstava suvremenog plesa „Od samog početka do čudesnog kraja“ nastala je u procesu stvaranja plesnih solo koreografija za Državno natjecanje učenika glazbenih i plesnih škola koje će se održati 1.4.2017. u Zagrebu, te za Međunarodno natjecanje „Concorso internazionale di danza Citta di Udine“ 1.5.2017 u Udinama, Italija.

„Od samog početka do čudesnog kraja“ prikazuje proces pronalaženja plesnog materijala kroz improvizaciju i istraživanje teme, plesa i pokreta svake pojedine koreografije,a u kojem su učenice sudjelovale sa svojim učiteljicama i mentoricama, te zajedničkim snagama kreirale konačni rezultat – plesnu solo koreografiju koja ima svoj vlastiti plesni riječnik i priču koju priča.

 

„Od samog početka do čudesnog kraja“

Sudjeluju učenice Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica:

Anika Cetina,Tia Dizdarević, Korina Gagro, Fani Mandekić, Nikol Mandekić, Renata Mavrić, Dinora Stipaničić i Eva Šustar

Učiteljice: Martina Rukavina i Sanja Josipović

 

Dođite u subotu 25. ožujka na dan kazališta u Toweru!


[OPŠIRNIJE]Projekt "Bez granica"
Bosiljka Jelača / datum: 1. 12. 2016. 09:22

U kojem trenutku ja prestajem, a mi počinjemo? Postoji li granica između mene i nas?

Odvojeni, a opet zajedno; različiti, a ipak isti... Djelići cjeline u trenucima zajedničke vibracije.

 

Učenice 3a i 4b razreda OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica i Plesna grupa Magija Udruge CDP Rijeka istražuje odnose istog i drugog, odvajanja i spajanja, cijelog i u dijelovima, u zajedničkom projektu „Bez granica“.

To je projekt suradnje Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica i Plesne grupe Magija iz Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka. U travnju 2016. započela je suradnja učenika i Magije, koji su se dotada već često susretali na zajedničkim plesnim festivalima, prvo kroz zajedničko sudjelovanje na plesnim radionicama „Zaplešimo zajedno I i II“ na manifestaciji Dani plesa u Opatiji, a zatim kroz stvaranje zajedničke plesne točke „Bez granica“ koja je bila sastavni dio završne produkcije škole „Pogled s vrha prstiju 2016 – Prozor u moj svijet“. Trenutni izvedbeni rezultat projekta, nastao na temeljima plesne točke „Bez granica“, je kraći koreografski rad „Vezane niti“. 

Nakon nastupa na Festivalu Inkluzivne scene u Zagrebačkom plesnom centru, škola i Magija opet zajedno nastupaju:

1.12. u 18 sati na Svečanoj skupštini Udruge CDP Rijeka povodom obilježavanja 40 godina djelovanja Udruge u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku,

2.12. u 18 sati na 14. Festivalu stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom,također u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku,

te 3.12. u 18 sati na daCi Festivalu malih plesnih formi u Zagrebu, KUC Travno.

 

"Jednom kada oslobodiš svoj um koncepta harmonije i toga da glazba treba biti ispravna, točna; možeš napraviti što god poželiš."  -  Giorgio Moroder


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje naših učenica na Europskom festivalu plesa u Novom Sadu
Bosiljka Jelača / datum: 26. 11. 2016. 11:59

Na Europskom festivalu plesa sudjelovali su natjecatelji iz 12 država, točnije čak 3400 plesača, a Rijeku i okolicu predstavljali su Porto Ri, Dance Queen, K2K, Flame, RiS Dance Centar, Rotondo,  Sirius, Dance studio Oksana Brandibura, Osnovna škola za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica, te Flash dance Unit.

U Novom Sadu su nastupile i učenice Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica Rijeka Anika Cetina i Renata Mavrić. Učenice 4. a razreda, odjel suvremenog plesa, predstavile su se koreografijom »Trenutne frustracije« koju su same osmislile.

– Predstavile smo se u kategoriji contemporary/modern duo ili trio senior. Imale smo 23,3 boda s kojima nam je izmaklo 3. mjesto. Uživale smo gledajući brojne koreografije koje će nam zasigurno poslužiti kao inspiracija i poticaj za daljnji rad i učenje. Ponosne smo što nam je ovo četvrta koreografija koju smo zajedno napravile i kojom smo sudjelovale u dosad najvećem natjecanju – s više od 3000 sudionika, otkrile su Anika i Renata.

 

BRAVO ANIKA I RENATA!!!

Više u članku Novog lista.


[OPŠIRNIJE]Nastup kod gradonačelnika
Bosiljka Jelača / datum: 3. 11. 2016. 16:47

U Salonu Grada Rijeke održan je prijam za 64 učenika srednjih škola i njihovih 47 mentora, koji su na državnim i međudržavnim natjecanjima, susretima i smotrama u znanstvenom i umjetničkom području osvojili prva tri mjesta u školskoj godini 2015./2016. Učenike i mentore primili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj.

U prigodnom programu svečanog prijema nastupili su učenici Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov i učenice Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri Osnovnoj školi Vežica. 


[OPŠIRNIJE]RSS


Suvremeni ples

“Postoje prečice do radosti,

ples je jedna od njih”

Naše nagrađivane učenice suvremenog plesa,  Nikol Mandekić i Dinora Stipaničić u srijedu, 21.listopada 2015. u Salonu Grada Rijeke primiti će priznanja za svoje uspjehe. Zajedno sa svojom mentoricom Martinom Rukavina zaokružiti će prekrasno i uspješno razdoblje gdje su za svoje plesno stvaralaštvo dobili priznanja struke na 53. hrvatskom državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa te na međunarodnom plesnom natjecanju “Città di Udine’’.  Nikol sa izvedbom “Bez Granica’’, a Dinora sa koreografijom “Zima” - koju je izvela  na prijemu u Salonu Grada povodom Svjetskog dana učitelja 2.listopada 2015., gdje je dobila sve pohvale od našeg gradonačelnika kao i umirovljenih učitelja i odgajatelja. 

preskoči na navigaciju