Svjetski dan hrane utemeljile su zemlje članice Organizacije za prehranu i poljoprivredu, odabrani datum je 16. listopada, pa se tijekom ovog mjeseca obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Zato smo i mi 16. listopada 2015. obilježili Dan kruha, ali i proveli projektni dan s nizom radionica na temu Plodovi zemlje s mirisom lavande. Kako u školskom vrtu imamo dosta lavande, koju smo prikupili i osušili, željeli smo je iskoristiti pa smo naše proizvode oplemenili mirisima lavande. Neke radionice održale su se u dvorani škole ( izrada mirisnih vrećica od lavande, izrada mirisnih svijeća, priprema čaja od lavande, marmelade, keksa, limunade i pilinga za tijelo), a ostale radionice su se održale u učionicama (ispeci pa reci, važnost dostupnost hrane u svijetu, grbovi s elementima lavande, izrada ukrasa od tjestenine, od sjemenke do kruha, utjecaj stranih kuhinja, itd.). Sve krušne proizvode blagoslovio je vežički đakon.
Vesna Perković, prof.