preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

KORISNI LINKOVI

 

 

 

VIJESTI
Prva nagrada PGŽ pripala PETRI DEKANIĆ
Bosiljka Jelača / datum: 20. 9. 2018. 10:02

Početak školske godine obilježavamo novim uspjehom naše učenice PETRE DEKANIĆ.

Na literarnom natječaju Odjeci (državna razina), njen rad Baš niš za reć odabran je kao najbolji među pristiglima iz Primorsko-goranske županije.

Petra i njena mentorica Ester Acinger pozvane su na svečanost dodjele nagrada i priznanja, koja se održala u petak, 14. rujna 2018., u 12 sati u Zagrebu, u Klubu književnika.

Na svečanosti, ljepotu svojih stihova Petra je prenijela svim sudionicima, a uredništvo naklade Ljevak  vrlo se poticajno i pohvalno izrazilo o njenom uratku. U tiskanom zborniku učeničkih radova uvršteno je, osim Petrinog rada, još radova učenika naše škole. Te radove napisale su: Meri Marković, Lara Radaković, Klara Bevandić i Viktorija Kavain (mentorica Ester Acinger) te Stella Šabanović s čak četiri uratka (mentorica Mihovila Čeperić-Biljan).

Nakon dodjele nagrada, za sve je sudionike organiziran domjenak, a nakon toga Petra je uživala u obilasku Zagreba u pratnji mentorice i svoga razrednika Vedrana Gergorića.

Djelić uspomene na taj dan može se pogledati u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Popis udžbenika za šk.god. 2018./2019.
Loredana Zima Krnelić / datum: 5. 7. 2018. 14:00

Poštovani roditelji,

popis udžbenika za šk.god. 2018./2019. vrijedi od prošle godine, a nalazi se u prilogu.

Napomena: Osim za obavezan predmet Informatika za 5. i 6. razred. (Opširnije)

Popis udžbenika

OŠ Vežica


[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicima i roditeljima
Loredana Zima Krnelić / datum: 4. 7. 2018. 08:39

Poštovani,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je 29. lipnja 2018. godine školama dopis kojim nas informira da će se u školskoj 2018./2019. godini koristiti novi udžbenici za nastavni predmet Informatika.

Informatika se uvodi kao obvezan predmet u 5. i 6. razredu, dok u 7. i 8. razredu ostaje izborni predmet. Udžbenik i radna bilježnica koji su do sada bili u uporabi od 5. do 8. razreda više ne vrijede jer će se nastava ostvarivati u skladu s odrednicama novog kurikula predmeta Informatika.

Odabir udžbenika i radne bilježnice za nastavu Informatike bit će objavljen nakon službenog dopisa Ministarstva znanosti i obrazovanja!

Škola


[OPŠIRNIJE]Volonteri
Bosiljka Jelača / datum: 30. 5. 2018. 14:04

Suradnja Osnovne škole Vežica s Osnovnom školom Gornja Vežica i Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom u čišćenju i uređenju okoliša Osnovne škole Vežica. Volonteri OŠ Vežica su bili turistički vodiči kroz školu te vođe timova za čišćenje i uređenje. Nakon održanog turističkog vođenja kroz škole gdje su učenici vodiči prezentirali sve posebnosti naše škole, odslušali smo predavanje gosp. Milana Zagorca iz Čistoće d.o.o. u vezi odvajanje otpada i njegove važnosti. Iza predavanja učenici su se na zabavan način podijelili u grupe za rad te prionuli akciji. Tijekom aktivnosti došli su nam volonteri KK FSV koji si prikupili plastične boce pomoću kojih financiraju rad svojeg kluba te iz Udruge osoba s  cerebralnom paralizom i dječjom paralizom Rijeka koji su prikupili plastične čepove pomoću kojih financiraju dio svojih potreba. Nakon aktivnosti i pospremanja, učenici volonteri uživali su u čašćenju i pjesmi te poklonima riječkih tvrtki koji su ih ugodno iznenadili.

Slike pogledajte pod Opširnije.


[OPŠIRNIJE]STELLA ŠABANOVIĆ, 1. NAGRADA - LITERARNI IZRIČAJ
Gordana Frol / datum: 28. 5. 2018. 22:03

Na ovogodišnjem natječaju Grada Rijeke i Vatrogasne zajednice Rijeka, u kategoriji literarnih radova, prozni rad MJAU ZA… STELLE ŠABANOVIĆ, 8. a nagrađen je 1. NAGRADOM I POKLON BONOM OD 600,00 kn.

Svečanost dodjele održana je 28.5. o.g. u OŠ Škurinje.

Kako je bilo, možete pogledati na https://www.rijeka.hr/rijeckim-osnovnoskolcima-dodijeljene-nagrade-za-najbolje-radove-o-vatrogastvu/, a njen rad pročitati pod opširnije.

Ovom nagradom, na kraju svog osnovnoškolskog obrazovanja, Stella je još jednom dokazala svoj izniman  umjetnički talent jer je od početka školovanja osvajala nagrade i priznanja za likovne i literarne radove na svim razinama te  i na taj način doprinesla ugledu OŠ Vežica.

Čestitamo Stelli te želimo da ovaj niz nastavi i u budućem srednjoškolskom obrazovanju!

Mihovila Čeperić-Biljan, mentorica nagrađene učenice


[OPŠIRNIJE]NOVI HAIKU USPJESI NAŠIH UČENIKA: JAPAN - HRVATSKA
Gordana Frol / datum: 24. 5. 2018. 20:59

The 15th World Children’s Haiku Contest, Japan

 

I na ovogodišnjem 15.  svjetskom  haiku natječaju koje provodi Jal Foundation  učenici naše škole bili su uspješni. Među 20 najboljih radova iz Hrvatske na temu živi svijet su i hajge KORINE KALANJ I LUKE ROPUŠA, 6. c.

Sve radove možete vidjeti na poveznici http://www.jal-foundation.or.jp/wch/15th/croatia.html

Kako saznajemo od predsjednice Hrvatskog haiku društva gđe Višnje McMaster, svečanost dodjele bit će u rujnu ove godine u Zagrebu.

 

HAIKU KRAJ MOGILE, OROSLAVJE, tema: portal

Na 2. haiku natječaju HAIKU KRAJ MOGILE u Oroslavju-  svoje nove haiku uspjehe  postigle su LARA GRBAC, 6.c i  naša najnagrađivanija učenica u haiku izričaju ANA CVEK, 6.a.

 

proljetno jutro

škripe ulazna vrata

miris prošlosti, LARA GRBAC

 

grm ružmarina

na ulaznim vratima

usamljen stražar, ANA CVEK

 

ČESTITAMO!

Mihovila Čeperić-Biljan, mentorica nagrađenih učenika


[OPŠIRNIJE]Posjet Islamskom centru
Gordana Frol / datum: 24. 5. 2018. 20:55

U utorak, 22. svibnja 2018., vjeroučenici 6.,7. i 8.razreda  i učenici koji polaze slobodnu aktivnost Građanskog odgoja i obrazovanja u pratnji učiteljica Gordane Frol, Dolores Subotić i vjeroučiteljice Kristine Starčević posjetili su Islamski centar na Zametu. Učenici su obišli molitveni prostor i ostale prostorije u sklopu Centra. Uz stručno vodstvo upoznali su se s islamskim običajima i temeljima islamske vjere. Upoznavanjem druge kulture i vjere gradimo svijet tolerancije, uvažavanja, poštivanja i prihvaćanja.


[OPŠIRNIJE]20. Državna smotra projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja
Gordana Frol / datum: 21. 5. 2018. 21:26

Danas je u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu održana Državna smota projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja.
Projekt Ne zaboravimo stare igre su predstavili učenici 4.a razreda: Jerko Jusup, Mitra Pažanin, Jakov Rubinić i Oskar Tandara, mentorica Miljenka Rumora.
Projekt QR vodič za Rijeku Europsku prijestolnicu kulture 2020 predstavile su učenice: Klara Bevandić, Ana Šamanić 7.a i Eni Jordano, Stella Šabanović 8.a, mentorica Gordana Frol.
Obje ekipe su pokazale visoku razinu znanja i načina rješavanja problema u svojoj zajednici.
Važno je istaći da  je ovim projektom naša škola obilježila 20 godina kontinuiranog sudjelovanja na Državnoj smotri projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja.  


[OPŠIRNIJE]Kreativna radionica za Majčin dan
Bosiljka Jelača / datum: 16. 5. 2018. 11:28

Volonteri Vežice ponovno su pokrenuli duh pomaganja te su sudjelovali u kreativnoj radionici izrade ogrlica za Majčin dan. Nesebično pomaganje dovelo je do odlične zabave i pregršt divnih ogrlica. 

Koordinatori volontera Zdenka Devčić i Aileen Marinčić

 


[OPŠIRNIJE]Međunarodno natjecanje Klokan bez granica
Gordana Frol / datum: 15. 5. 2018. 12:04

Na Međunarodnom natjecanju Klokan bez granica, održanom 22.3.2018., sudjelovalo je 79 učenika naše škole u kategorijama: pčelice, leptirići, ecolieri, benjamini i cadeti.  Učenica 3.c razreda Petra Jelić osvojila je 12. mjesto u kategoriji leptirići i plasirala se u 10% najboljih u Republici Hrvatskoj u navedenoj kategoriji.

 

 

Čestitamo učenici Petri Jelić na izvanrednom uspjehu!👏

Voditeljica natjecanja Snježana Mervcich prof.


[OPŠIRNIJE]Festival matematike u Puli
Gordana Frol / datum: 14. 5. 2018. 10:23

U ponedjeljak, 7. 5. 2018. učenici 3., 4., 5., i 6. razreda u pratnji učiteljice Sanje Anđelić, Miljenke Rumore i Snježane Mervcich sudjelovali su na Festivalu matematike u Puli. Ekipa u kojoj su bili učenici Jakov Rubinić, Nino Kurević, Petar Salaj i Miro Pilepić osvojila  je 8. mjesto u kategoriji PIKO, dok je grupa u kojoj su bili Korina Kalanj, Ira Pavić, Boris Botica i Jakov Drljača u kategoriji MIKRO osvojila 26. mjesto. Natjecale su se još dvije ekipe PIKO; Ana Starčević, Nika Baki, Sara Stehlik i Ian Bogdešić i ekipa MIKRO; Lara Grbac, Anamarija Jusup, Matej Unković i Renato Parać. Obje ekipe postigle su zapažen rezultat. 
Nakon završenog natjecanja razgledali su kulturno - povijesne  znamenitosti Pule.


[OPŠIRNIJE]
[OPŠIRNIJE]BORIS BOTICA MEĐU NAJBOLJIMA
Gordana Frol / datum: 9. 5. 2018. 19:30

U sjedištu Primorsko-goranske županije zamjenik župana Marko Boras Mandić i pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka Matko Škalamera, primili su dobitnike Natječaja za likovne, literarne i foto radove djece i mladih na temu "Katastrofa i snaga zaštite i spašavanja". 

Naš je BORIS BOTICA, 5.a, svojom toplom pričom o ostvarenju želje jednoga bolesnoga dječaka osvojio DRUGU NAGRADU! 😀

Gospodin Škalamera je nakon dodjele priznanja sve prisutne upoznao sa, kako je nazvao, "svojim kolegom", psom tragačem Tomasom, koji je izmamio osmijehe i osvojio simpatije svih te postao glavnom metom fotografa. Pogledajte fotogaleriju.

Čestitamo Borisu i nadamo se da će i dalje razvijati svoj literarni izraz. 👏👏

mentorica Ester Acinger


[OPŠIRNIJE]3. MEĐUNARODNI HAIKU SUSRETI VEŽICA ZA UČENIKE OŠ
Gordana Frol / datum: 9. 5. 2018. 10:03

U petak 4.5.2018. u OŠ Vežica u Rijeci održani su 3. Međunarodni haiku susreti Vežica. Na ovogodišnji natječaj prispjelo je 677 radova - 469 haiku pjesama i 208 ilustriranih radova, hajgi. Uz slobodnu, zadana tema ove je godine bio trešnjin cvijet, a svaki učenik mogao je poslati samo jedan rad u svakoj od kategorija.

Radovi su pristigli iz 40 hrvatskih osnovnih škola te Hrvatske dopunske nastave u Italiji - Trst i Molise, Vojvodine- Tavankut i Subotica te Njemačke - Hessen i Saarland, koji su s nama od prvih susreta, a ove godine pridružili su nam se i učenici iz BiH - Tomislavgrada i Ljubuškog. Posebno raduje što su se javili i učenici koji se školuju po primjerenom obliku školovanja u obje kategorije čiji su haikui/ hajge također nagrađeni/ pohvaljeni.

 Povjerenstvo: Vilma Knežević, haiku pjesnikinja, Verena Tibljaš, knjižničarka i Lea Perinić, kulturologinja napravilo je uži izbor, a glavni izbornik Robert Bebek, književnik i lektor, odlučio o nagrađenima u kategoriji haiku, a hajge je sudila Zvijezdana Prohaska, viša savjetnica za likovnu kulturu u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Sve nagrađene i pohvaljene hajge izložene su i predstavljene na svečanoj dodjeli.

Susrete su, kao i svake godine, otovorili polaznici OŠ za klasični balet i suvremeni ples koja djeluje pri OŠ Vežica, a ravnateljica škole Violeta Nikolić čestitajući nagrađenim i pohvaljenima učenicima i mentorima istaknula kako je haiku “glazba duše…i može biti nadahnuće svakom čovjeku koji traga za prirodnijim načinom života…”

Raduje nas što doprinosimo širenju haiku pjesništva, što spajamo u haiku izričaju domovinsku i iseljenu Hrvtasku te potičemo učeničku kreativnost u najraširenijoj pjesničkoj formi u svijetu, naročito među najmlađima, što najbolje potvrđuju višestruko nagrađeni učenici u obje kategorije, a neki učenici, tj.škole i njihovi mentori iz godine u godinu potvrđuju svoju talentiranost, kako na ovim tako i na drugim haiku susretima, a ima onih što su se u ovom izričaju okušali prvi puta, k tomu uspješno. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju!

 Više u fotogaleriji!


[OPŠIRNIJE]POSJET FESTIVALU ZNANOSTI
Bosiljka Jelača / datum: 4. 5. 2018. 13:09

U utorak, 17.4.2018. učenici produženog boravka s učiteljicom Aileen Marinčić i 3.c razred s učiteljicom Mihaelom Damijanjević, posjetili su Festival znanosti na Sveučilišnom Kampusu. Iz škole su krenuli u 14h, te su pješke stigli u 14:25. Podijeljeni u dvije grupe krenuli su svatko na svoju aktivnost, jedni na "Igraonicu za male znanstvenike" gdje su promatrali i sudjelovali u pokusima, a drugi na radionicu "Što sve moj mozak može" gdje su naučili nove stvari o mozgu. Svaka radionica trajala je 30min te su se po završetku samo zamijenili. U 15:30 puni novog znanja krenuli su zadovoljni natrag u školu.

Ivan Sironić i Borna Markanović, 4.c

            


[OPŠIRNIJE]VELIKI USPJEH NA MEĐUNARODNOM NATJEČAJU "ČA U VERSIN, RIČI I PINELU"
Gordana Frol / datum: 29. 4. 2018. 17:39

Na natječaju koji se provodi u suradnji Osnovne škole Bijaći u Kaštel Novom i Agencije za odgoj i obrazovanje, sudjelovali su učenici iz cijele Hrvatske i inozemstva. Povjerenstva za prosudbu literarnog, likovnog i recitatorskog izričaja imala su pune ruke posla jer je u literarnom dijelu natječaja trebalo ocijeniti 64 literarna rada na čakavici, za likovni izraz pristiglo je 180 radova iz Hrvatske te 100 radova iz inozemstva, odnosno Bugarske, Makedonije, Poljske, Srbije i BIH, a u recitatorskom dijelu ogledalo se 62 vrtićke djece i učenika.
Teme ovogodišnjeg natječaja bile su Ča je jubav nego fantažija i Da ni jubavi, ne bi svita bilo, a naši su učenici postigli zavidan uspjeh.

U literarnom izrazu, u kategoriji razredne nastave POSEBNU NAGRADU ravnateljice OŠ Bijaći, gospođe Jadranke Šošić, dobio je JERKO JUSUP, 4. razred, mentorica Miljenka Rumora, a u kategoriji predmetne nastave DRUGU NAGRADU osvojila je PETRA DEKANIĆ, 7. razred, mentorica Ester Acinger.

Trudit ćemo se i nadalje njegovati čakavsko narječje i na valu dobrih čakavskih vibracija prenositi ljubav za jezik Marka Marulića, oca hrvatske književnosti.


[OPŠIRNIJE]LITERARCI MEĐU NAJBOLJIMA I U DUHOVNOM STVARALAŠTVU
Gordana Frol / datum: 22. 4. 2018. 10:26

U subotu, 21. travnja 2018. godine održan je 7. Susret hrvatskog dječjeg stvaralaštva "Stjepan Kranjčić" u Križevcima. 
Svečanost je započela predstavljanjem zbornika "Čuvarica srca moga" te javnom izvedbom najuspješnijih književnih radova. Od ukupno 89 škola s područja cijele Republike Hrvatske te 241 pristiglog književnog rada, izabrano je 65 uradaka koji su uvršteni u zbornik među kojima su i radovi naših učenica ANE ŠAMANIĆ, 7.a, STELLE ŠABANOVIĆ, 8.a i NINE MLADENIĆ, 8.b. Otvorena je izložba najuspjelijih likovnih radova "Ruža svijeta", a potom su mentori slušali predavanje dr. Nade Babić na temu "Literarni pristup novozavjetnom tekstu". Istovremeno su se učenice zabavljale u radionici tražeći "skriveno blago".
Program je završen posjetom katedrali Presvete trojice i knjižnici Križevačke grkokatoličke biskupije. 
Djelić atmosfere zabavno i poučno provedenog dana pogledajte u fotogaleriji.

 mentorice Mihovila Čeperić-Biljan i Ester Acinger


[OPŠIRNIJE]31.LOVRAKOVI DANI KULTURE NAGRADA NA DRŽAVNOJ RAZINI - NINA FRANKI, 8. b
Gordana Frol / datum: 20. 4. 2018. 09:56

Novinarski rad Nine Franki, 8. b - Nekad bilo, sad se spominjalo ( intervju s bakom), nagrađen je na 31. Lovrakovim danima kulture koju provodi istoimena škola iz Velikog Grđevca. Dodjeljuje se 5 ravnopravnih nagrada za literarni, novinarski i likovni izraz te hrvatskim književnicima za najbolji dječji roman.

Središnja manifestacija LDK je 7. lipnja 2018. - dodjela nagrada i promocija Zbornika Dani

djetinjstva.

Čestitamo, Nini koja je tijekom osnovnoškolskog obrazovanja svojim novinarskim, literarnim i haiku nagradama doprinijela ugledu naše škole te potvrdila svoj talent za pisanje.

Mihovila Čeperić-Biljan, mentorica


[OPŠIRNIJE]Scratch Match 2018.
Loredana Zima Krnelić / datum: 18. 4. 2018. 12:49

U utorak, 17.4.2018. održalo se natjecanje iz informatike pod nazivom Scratch Match 2018 u organizaciji Odjela za informatiku, Sveučilišta u Rijeci. Zahvaljujemo pročelnici dr.sc. Patriziji Poščić dr. sc. Martini Holenko Dlab, te profesoricama Marini Bajčić i Ivoni Franković na uloženom trudu i gostoprimstvu. 

Rezultati natjecanja

Naš učenik Franko Grgurić, osvojio je 3. mjesto. yes

Č E S T I T A M O! smiley


[OPŠIRNIJE]TREĆA nagrada na MEĐUNARODNOM natječaju BOGATSTVO RAZLIČITOSTI
Gordana Frol / datum: 17. 4. 2018. 21:08

Našim literarcima je "samo nebo granica". Upravo je to dio naslova literarnog rada ANE ŠAMANIĆ, 7.a, kojoj je to već druga nagrada ove godine u literarnom izrazu. Tema natječaja bila je Dobrim djelima promijenimo svijet, a organizirala ga je OŠ Matije Gupca iz Tavankuta (Vojvodina).
Učenica je pozvana s mentoricom Ester Acinger i ravnateljicom da sudjeluje u trodnevnom programu koji, uz proslavu i uručenje nagrada, uključuje posjet Subotici, Palić jezeru te različite radionice za učenike i odrasle. 
Bravo, Ana! 👏👏👏


[OPŠIRNIJE]Uspjeh naše Petre Čabrijan, učenice 4.a razreda na natječaju „Hrvatska kakvu želimo“!
Gordana Frol / datum: 17. 4. 2018. 20:56

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije raspisalo je natječaj za literalne i likovne radove učenika osnovnih škola na temu „Hrvatska kakvu želimo“!

U kategoriji mlađih razreda 1.mjesto u Primorsko-goranskoj županiji za likovni rad osvojila je Petra Čabrijan. Svečanost za učenike iz cijele Hrvatske upriličena je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uz nazočnost ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac.

mentorica Miljenka Rumora


[OPŠIRNIJE]10. Županijska smotra projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja
Gordana Frol / datum: 17. 4. 2018. 20:30

U utorak 27.ožujaka 2018., u našoj je školi održana 10.Županijska smotra projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja. Na smotri su predstavljena dva projekta u kategoriji razredne nastave i četiri projekta predmetne nastave osnovnih škola te jedan iz srednje škole.

Svi projekti bili na visokoj razini poznavanja načina djelovanja vlasti, uloge vlasti, prava i odgovornosti građana.

Učenici naše škole predstavili su dva projekta.

Ne zaboravimo stare igre! učenici 4.a razreda: Jerko Jusup, Mitra Pažanin, Jakov Rubinić i Oskar Tandara, mentorica Miljenka Rumora.

QR vodič za Rijeku Europsku prijestolnicu kulture,  učenice: Klara Bevandić, Ana Šamanić 7.a i Eni Jordano, Stella Šabanović 8.a razred, mentorica Gordana Frol.


[OPŠIRNIJE]17. TRAVNJA - SVJETSKI DAN HAIKU POEZIJE USUSRET 3. MEĐUNARODNIM HAIKU SUSRETIMA VEŽICA, 2018.
Gordana Frol / datum: 17. 4. 2018. 09:39

prozor dotiču

prvi cvjetovi trešnje

oči proljeća, MIA VOKŠI, 6.r.

Zahvaljujemo svim školama, mentorima i učenicima na sudjelovanju - prispjelo je ukupno 469 haiku pjesma iz cijele Hrvatske te inozemstva - kao i prijašnjih godina iz Hrvatake nastave Hessen,Trst i Molise, naših vojvođanskih Hrvata, a ove godine i iz Tomislavgrada i  Ljubuškog. Uži izbor tročlanog Povjerenstva te odabir glavnog izbornika ROBERTA BEBEKA, našeg riječkog književnika, trenutno lektora na Sveučilištu u Lisabonu, pogledajte u Haiku susreti Vežica gdje će biti i sve druge obavijesti uz susrete!

Žiriranje hajgi još je u tijeku jer je Zvijezdana Prohaska, glavna izbornica, na Državnom natjecanju LIK!

Čestitke svima, a posebno nagrađenima i pohvaljenima!

 

kapljica rose

na trešnjinoj latici

procvjetala – LENA JAGIĆ, 3. r.

 

Organizacijski odbor Haiku susreta Vežica


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA PETIH RAZREDA U KAZALIŠTU TREŠNJA
Gordana Frol / datum: 10. 4. 2018. 19:26

U utorak 10.4.2018. učenici petih razreda u pratnji razrednika imali su terensku nastavu u Kazalištu Trešnja u Zagrebu. Najprije su gledali iznimnu predstavu Postolar i vrag, a potom imali nastavu medijske kulture “O kazalištu u kazalištu", popularno zvanu UKOK. Uz stručno vodstvo saznali su o samim počecima kazališta u Staroj Grčkoj, obišli sve kazališne prostore, naučili tko sve sudjeluje u stvaranju predstave. 
Obogaćeni novim spoznajama, učenici su napustili kazališni prostor sa željom da se ponovno vrate i pogledaju još neku u nizu izvrsnih predstava koje nudi Kazalište Trešnja.


[OPŠIRNIJE]DRŽAVNA SMOTRA LIDRANO 2018.
Gordana Frol / datum: 23. 3. 2018. 18:14

Mia Trošelj, s najboljim literatima u Republici Hrvatskoj MIA TROŠELJ, 8. B sa svojom mentoricom MIHOVILOM ČEPERIĆ-BILJAN, sudjelovala je na Državnoj smotri Lidrano u kategoriji literarnih radova. Na okruglom stolu 30 najboljih literarnih radova, koji je vodio poznati pjesnik Enes Kišević, predstavila se s radom SPASONOSNI SMS ILI VJERUJEM U ČUDA. Hrvatska smotra LiDraNo u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održana je u Primoštenu, od 19. do 21.3.2018. pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike.

 ČESTITAMO!


[OPŠIRNIJE]DAN ŠARENIH ČARAPA, 21.3.
Gordana Frol / datum: 23. 3. 2018. 18:08

I učenici naše škole pridružili su se obilježavanju Dana šarenih čarapa, 21.3. – svjetskog dana osoba s Down sindromom. Šarene čarape simbol su toga dana jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Osim ovoga učenici su u ponedjeljak 19.3. imali predavanje koje im je približilo sve njihove specifičnosti s ciljem razvijanja osjetljivosti za druge i drugčije.

Novinarska grupa


[OPŠIRNIJE]Europski kviz o novcu
Gordana Frol / datum: 16. 3. 2018. 20:35

Danas su učenici naše škole  koji polaze nastavu građanskog odgoja i obrazovanja sudjelovali na Europskom kvizu o novcu. Dvije ekipe učenika 8.a i jedna ekipa 7.a razreda, pokazale su izvrsno znanje u poznavanju financijske pismenosti. Kviz se održao putem internetske veze i YouTube kanala na  platformi Kahoot!. Cilj kviza je podizanje financijske pismenosti djece i mladih diljem Europe, a koordinira ga Europska bankovna federacija. Natjecanje se po prvi put održalo diljem Europe, tako i u Hrvatskoj.

Europski kviz o novcu organizirala je Hrvatska udruga banaka (HUB) u suradnji sa Štedopisom i uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje  uoči Europskog tjedna novca.

Mentorice  Bosiljka Jelača i Gordana Frol


[OPŠIRNIJE]PETRA - NOVO IME MEĐU USPJEŠNIM LITERARCIMA
Gordana Frol / datum: 15. 3. 2018. 22:16

 

Županijsko povjerenstvo PGŽ za provedbu natjecanja učenika i mladeži "Europa u školi 2018." odabralo je literarne, likovne i glazbene radove, koji su upućeni Europskom domu u Zagrebu na državno natjecanje. 

Svečana dodjela diploma, priznanja i zahvalnica bila je upriličena u OŠ-SE "San Nicolo". Među pozvanim učenicima bila je i PETRA DEKANIĆ, 7.b, koja se po prvi puta okušala u literarnom izrazu i svojom bašćanskom čakavštinom osvojila Povjerenstvo.

Čestitamo Petri i želimo da njen rad Moja kotlina bude prepoznat i na državnoj razini.
 

mentorica Ester Acinger


[OPŠIRNIJE]HIPPO 2018 6th International English Language Competition
Bosiljka Jelača / datum: 13. 3. 2018. 10:30

U subotu, 24. veljače 2018., učenici od 4. do 8. razreda imali su priliku sudjelovati na 6. Međunarodnom natjecanju u znanju engleskoga jezika HIPPO 2018. 
Iz naše škole prijavilo se 55 učenika, a na dan natjecanja 46 je učenika bilo u mogućnosti sudjelovati u preliminarnom krugu. U tom je krugu sveukupno sudjelovalo 22.155 kandidata iz više od 20 zemalja diljem svijeta. 
Svi su učenici bili vrlo uspješni, a svojim iznimnih rezultatom istaknuli su se i plasirali se u polufinalni krug Dorian Manestar, 5. a (kategorija Hippo 1), Andrea Hasančević, 6. b (kategorija Hippo 2) i Ivan Pavlinović, 8.a (kategorija Hippo 3).
Ponosni smo što imamo po jednog predstavnika naše škole u svakoj kategoriji predviđenoj za osnovne škole. 
Polufinalni krug održat će se 24. ožujka 2018. 

Čestitamo polufinalistima. 👏👏👏
Želimo im puno uspjeha i plasman u finale koje će se održati 12. i 13. svibnja 2018. u Jesolu (Venecija, Italija).

Aktiv učitelja engleskoga jezika


[OPŠIRNIJE]Vjeronaučna olimpijada
Gordana Frol / datum: 12. 3. 2018. 18:41

U petak, 9. ožujka 2018. godine vjeroučenici naše škole David Brnad (6.a), Erina Ivanić i Andrea Hasančević (6.b) te Lucija Momčilović (8.b) u pratnji vjeroučiteljice Kristine Starčević sudjelovali su na Županijskom natjecanju iz Vjeronauka na tzv. Vjeronaučnoj olimpijadi. Tema ovogodišnje olimpijade bila je "Kršćani na putu dijaloga".
Natjecanje se održalo u OŠ Srdoči, a naši su natjecatelji osvojili 12. mjesto.

Hvala im na trudu koji su uložili!


[OPŠIRNIJE]Akcija- čini dobro
Gordana Frol / datum: 10. 3. 2018. 22:34

Učenici koji polaze građanski odgoj i obrazovanje Učenik građanin organizirali su akciju prikupljanja potrepština za napuštene pse. Sakupili su puno hrane, dekica i donirali 140 kuna za bolesne pse. Akciju su podržali roditelji i učitelji.

Zahvaljujemo se svima!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz kemije
Bosiljka Jelača / datum: 9. 3. 2018. 15:44

Čestitamo na izvrsnim rezultatima!!!

Karla Čargonja, 8.b - treće mjesto

Stella Šabanović, 8.a - osmo mjesto

Eni Jordano, 8.a - deveto mjesto

Bravo!


[OPŠIRNIJE]“Turistička” nastava osmaša
Loredana Zima Krnelić / datum: 7. 3. 2018. 16:41
Učenici osmih razreda su na terenskoj nastavi u Opatiji  posjetili Hrvatski muzej turizma koji se nalazi u prvom turističkom objektu na našoj obali, villi Angiolini te švicarsku kuću. Kustos Muzeja upoznao nas je s poviješću turizma na ovim prostorima i proveo nas izložbom koja prezentira opatijski i hrvatski turizam. 
 
Davor Kolaric, prof.

[OPŠIRNIJE]XXIII. županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika
Biserka Petrović / datum: 6. 3. 2018. 07:56

U našoj je školi održano 23. županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika za učenike osnovnih škola naše županije.

Pisanju ispita pristupilo je 95 učenika, a konačan poredak objavljen je u priloženoj tablici.

 


[OPŠIRNIJE]NOVI LITERARNI USPJESI NAŠIH UČENIKA – DJEČJI KRANJČIĆ
Gordana Frol / datum: 22. 2. 2018. 20:17

Na ovogodišnjem, 7. likovno – literarnim duhovnom natječaju, jedinom takve vrste u nas, za ovogodišnji Zbornik radova Stjepan Kranjčić izabrana su čak tri rada naših učenica. Zadana tema ove je godine bila majka.

U kategoriji poezije, između 159 pristiglih pjesama – STELLA ŠABANOVIĆ, 8.r., mentorica MIHOVILA ČEPERIĆ-BILJAN, s pjesmom MOJOJ MAJCI.

U kategoriji proznih radova, između 72 prozna rada– ANA ŠAMANIĆ, 7.r, mentorica ESTER ACINGER, s radom ŽELIM BITI… i

 

NINA MLADENIĆ, 8.r., mentorica MIHOVILA ČEPERIĆ-BILJAN, s radom HVALA TI, MAMA!

Promocija Zbornika i dodjela nagrada je u Križevcima, 21.travnja 2018.

 Čestitamo!

               Ester Acinger i Mihovila Čeperić-Biljan, mentorice nagrađenih učenika


[OPŠIRNIJE]LIDRANO, 2018. – NAŠI OVOGODIŠNJI USPJESI MIA TROŠELJ, 8.B – RAD UPUĆEN NA DRŽAVNU RAZINU
Gordana Frol / datum: 16. 2. 2018. 08:49

I ove godine uspješno smo sudjelovali na Lidranu, a najuspješniji smo bili u literarnom izričaju. MIA TROŠELJ, 8. b i njen prozni rad SPASONOSNI SMS ILI VJERUJEM U ČUDA upućen je na državnu razinu, mentorica MIHOVILA ČEPERIĆ-BILJAN.

S dramsko-scenskom igrom REUMATIČNI KIŠOBRAN na županijskoj razini sudjelovala je grupa učenika 3.a: MARIA ANTIĆ, MERI ČAVRAK, PETRA JELIĆ, KIRA MEDOŠEVIĆ, MAŠA MILUTIN I IRMA RADOVANOVIĆ, mentorica MIHAELA DAMIJANJEVIĆ.

Program su i ove godine uspješno vodile KARLA ČARGONJA I LUCIJA MOMČILOVIĆ, 8.b.

Čestitke svima, a Miji držimo palčeve!

                                                               Novinarska grupa


[OPŠIRNIJE]NASTAVA POD MASKAMA – BUDI ŠTO ŽELIŠ
Gordana Frol / datum: 13. 2. 2018. 19:07

Nastavljajući maškaranu tradiciju našeg primorskog kraja i ove godine na Pokladni utorak 13.2.2018. nastava je bila u znaku maškara. Novinari Goran i Marko zabilježili su djelić maškaranog šušura!

 Zavirite u fotogaleriju! 

                                                         Novinarska grupa


[OPŠIRNIJE]Posjetili smo STARTUP Inkubator Rijeka
Loredana Zima Krnelić / datum: 9. 2. 2018. 13:44

Učenici šestih i sedmih razreda posjetili su STARTUP Inkubator Rijeka, 8. veljače 2018. zajedno s korisnicima inkubatora i polaznicima Doma mladih slušali su predavanje na temu Prezentacijske i komunikacijske vještine, koje im je održao doktorand Ekonomskog fakulteta u Rijeci,  Dario Zorić. Inače, jedan od mentora STARTUP inkubatora Rijeka.  

Osim predavanja učenicima je predstavljen program poduzetništva pod nazivom KEŠ koji vodi profesorica Josipa Andrušić u Domu mladih. Učenici su imali priliku vidjeti što rade mladi poduzetnici u Rijeci kada nisu u školi ili na fakultetu, kako izgledaju prostorije STARTUP inkubatora te koje vještine treba imati dobar predavač. Za odslušano predavanje učenici su dobili diplome. 

Zahvaljujemo STARTUP inkubatoru na gostoprimstvu!

Loredana Zima Krnelić, prof.


[OPŠIRNIJE]NOVI LITERARNI USPJESI NAŠIH UČENIKA-DRŽAVNA RAZINA
Gordana Frol / datum: 8. 2. 2018. 17:51

Na ovogodišnjem literarno-likovnom natječaju POJ RIČI MATERINSKE, koju već dvanaest godina organizira OŠ Primošten, u kategoriji literarnih radova pohvaljeni su radovi naših učenica:

STELLE ŠABANOVIĆ, 8. a, mentorica MIHOVILA ČEPERIĆ-BILJAN 

I PETRE DEKANIĆ, 7. b mentorica ESTER ACINGER.

 

Završna svečanost manifestacije je 16.3.2018. u Primoštenu.

  ČESTITAMO!


[OPŠIRNIJE]Maškarani Vežički tići
Gordana Frol / datum: 6. 2. 2018. 20:49

Vežički tići su se ove godine na Dječjoj karnevalskoj povorci u Rijeci i Crikvenici predstavili maskom robota. Maska je inspirirana  robotikom koja se provodi u školi.    

U MO Podvežica  subotom je bio organiziran  ples pod maskama za djecu. Razigrane maškarice posjetio je  meštar Toni i ovogodišnja kraljica Riječkog karnevala Iva Ciceran.

učiteljica, Nataša Brumen-Stijelja


[OPŠIRNIJE]Prijava-odjava ručka
Bosiljka Jelača / datum: 31. 1. 2018. 14:38

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas o novom načinu prijave – odjave ručka učenika. Sukladno odluci Učiteljskog vijeća od 28. prosinca 2017. godine dužni ste obavijestiti školsku kuhinju na broj 455-681 o izostanku djeteta s ručka prvog dana djetetovog izostanka do 9 sati. Isto tako, molimo vas, da dan ranije do 14 sati obavijestite školsku kuhinju o povratku djeteta u školu radi planiranja ručka.

Ukoliko školska kuhinja na zaprimi informaciju o izostanku djeteta s ručka, isti će biti naplaćen.


[OPŠIRNIJE]Ad hoc turnir u OŠ Vežica
Gordana Frol / datum: 29. 1. 2018. 21:50

U subotu 27. siječnja 2017. vrata naše škole bila su otvorena sudionicima debatnog turnira koje je organiziralo Hrvatsko debatno društvo (HDD). Natjecatelji – učenici sedmih i osmih razreda, raspoređeni u 26 ekipa iz cijele Hrvatske debatirali su u tri kola o vrlo aktualnim i zanimljivim temama: Ako nađemo novac na cesti, opravdano ga je zadržati, Treba uvesti prisilne porodiljne za očeve i Treba zabraniti ponovnu kandidaturu političarima koji u posljednjem mandatu nisu ispunili svoja obećanja. Prve tri nagrade otišle su u ruke mladih Zagrepčana, a detaljnije rezultate možete pogledati na http://hdd.hr/rezultati/

Natjecanje su otvorile članica Izvršnog odbora HDD-a Darija Jeger i voditeljica debatnog kluba OŠ Vežica Jelena Vlašić koja je u ime Škole i ravnateljice Violete Nikolić svim sudionicima zaželjela dobrodošlicu. Mladi debatanti otišli su zadovoljni i obogaćeni novim spoznajama iz Škole kojoj se uvijek rado vraćaju. Do sljedećeg druženja uživajte u fotogaleriji.

 

                                                                                         Jelena Vlašić, prof.


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtve holokausta
Gordana Frol / datum: 26. 1. 2018. 22:17

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti kojega obilježavamo 27. siječnja, na dan kada su 1945. godine vojnici sovjetske  Crvene armije oslobodili koncentracijski logor Auschwitz, učenici  osmih razreda izradili su prigodni plakat koji su postavili u predvorju škole. Na satu povijesti pogledali su film Povratak posljednjeg koji prati sudbinu Opatijca Olega Mandića koji je kao jedanaestogodišnjak posljednji napustio zloglasni logor smrti Auschwitz-Birkenau.  


[OPŠIRNIJE]3. MEĐUNARODNI HAIKU SUSRET VEŽICA, 2018.
Gordana Frol / datum: 15. 1. 2018. 12:44
OŠ Vežica, Rijeka
Klasa: 602-11/18-03/01
Ur.broj: 2170-55-01-18-01
 
3. MEĐUNARODNI HAIKU SUSRET VEŽICA, 2018.
Organizacijski odbor OŠ Vežica raspisuje 3. međunarodni haiku natječaj za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj i izvan RH, učenike hrvatskih dopunskih škola u inozemstvu te učenike s posebnim obrazovnim potrebama.
 
 
KATEGORIJE: od 1. do 4.r.
                    od 5. do 8. r.
 
TEME:
1. HAIKU – SLOBODNA TEMA: 1 neobjavljeni haiku na hrvatskom standardnom jeziku /ili narječju uz rječnik
 
2. HAIKU – TEMA: TREŠNJIN CVIJET - 1 neobjavljeni haiku na hrvatskom standardnom jeziku / ili narječju uz rječnik
 
3. HAJGA ( ILISTRIRANI HAIKU) – 1 neobjavljena – SLOBODNA TEMA
 
4. HAJGA( ILUSTRIRANI HAIKU) – 1 neobjavljena na zadanu temu TREŠNJIN CVIJET
 
SVAKI UČENIK UKUPNO MOŽE POSLATI 4 RADA – 2 haikua i 2 hajge.
ROK: 15.1.2018. – 15.3.2018.
 

[OPŠIRNIJE]Obavijest
Loredana Zima Krnelić / datum: 21. 12. 2017. 15:07

Poštovani,

u prilogu je obavijest o novostima vezano za sve uplate na račun škole.

OŠ Vežica


[OPŠIRNIJE]Božićna bajka na Trsatu
Gordana Frol / datum: 19. 12. 2017. 21:45

U utorak, 19.12.2017. učenici koji polaze izbornu nastavu vjeronauka i slobodnu aktivnost građanskog odgoja i obrazovanja posjetili  su Trsat. Razgledali su Svetište Majke Božje Trsatske, Kapelu zavjetnih darova i uživali u adventskom ugođaju Trsatske gradine.

Učiteljice, Kristina Starčević i Gordana Frol


[OPŠIRNIJE]Uporaba pirotehnike
Bosiljka Jelača / datum: 19. 12. 2017. 12:18

Poštovani roditelji i učenici,

 

Božićni i novogodišnji blagdani su pred vratima. Ako koristite pirotehnička sredstva molimo vas na oprez pri uporabi kako bi spriječili moguća ozljeđivanja djece i bližnjih. Pirotehnička sredstva nisu igračke iako se koriste za „zabavu“. To su eksplozivne tvari koje, ako se njima neodgovorno rukuje ili suprotno priloženim uputama za rukovanje, mogu izazvati teške, trajne i kobne posljedice za zdravlje. Svakako treba imati na umu da osobnim primjerom pokazujemo djeci, a i odraslima kako pirotehnička sredstva nisu igračke nego opasno sredstvo koje osim mogućnosti ozljeđivanja sebe i drugih, uznemiruje druge ljude, životinje, zagađuju i uništavaju okoliš. Ako se ipak odlučite na kupnju i korištenje istih, treba ih koristiti u skladu s uputama, izbjegavati izradu improviziranih sredstava te ilegalnu kupnju! Najbolja preventiva jest nekorištenje pirotehnike i drugih eksplozivnih i ubojitih sredstava, jer blagdani se mogu proslaviti i drukčije: ljepše, ugodnije i prije svega svečanije.

Želim Vam sretne nastupajuće blagdane i još uspješniju 2018. godinu!


[OPŠIRNIJE]Debatirali u Zagrebu
Gordana Frol / datum: 17. 12. 2017. 21:40

Debatni klub Vežica u subotu, 16. 12. 2017., sudjelovao je na 6. božićnom osnovnoškolskom debatnom turniru u OŠ Jure Kaštelan u Zagrebu. Našu školu predstavljale su dvije debatne ekipe: Vežica 1 (Meri Marković, Korina Kalanj i Ira Pavić) i Vežica 2 (Mia Vokši, Lara Grbac, Luka Škevin i Renato Parać).

 

Debatiralo se na teze Domaću zadaću treba ukinuti i Voda je ljudsko pravo. Turnir je bio prijateljskog karaktera te nije bilo proglašenja pobjednika, a sudjelovalo je 12 ekipa. Unatoč tome, naši su učenici ostvarili zapažene rezultate. Vežica 1 ostvarila je jednu pobjedu, a Korina Kalanj bila je najbolja debatantica jednoga kola. Vežica 2 ostvarila je dvije pobjede, a Luka Škevin je također bio najbolji debatant jednoga kola. Treba istaknuti i najmlađe debatante i jedine petaše na turniru, naše učenike Meri Marković i Renata Paraća koji su dobili mnogo pohvala dok su se verbalno natjecali protiv starijih učenika 6-ih, 7-ih i 8-ih razreda.

 

Osim samoga natjecanja, vežički debatanti i njihov voditelj Ante Ledenko uživali su i u čarima najljepšeg adventa u Europi, a tijekom putovanja doživjeli su i snježne radosti Gorskoga kotara.

 

Ante Ledenko, prof.


[OPŠIRNIJE]VEŽIČKI ČAKAVČIĆI
Gordana Frol / datum: 29. 11. 2017. 20:42

Na ovogodišnji natječaj Čakavčići pul Ronjgi pristiglo je 515 literarnih radova iz 38 osnovnih i područnih škola. U zbirku učeničkih radova uvršteni su radovi 318 učenika među kojima su i naši učenici.

JERKO JUSUP - 1. NAGRADA, pjesma Tanac na valu, mentorica Miljenka Rumora


LEONNA JAGODNIK - tiskano je svih pet njenih uradaka, mentorica Ester Acinger
OLIVER TOMAC - pjesma Sretan sam kot miće dite, mentorica Ester Acinger

Čakavska pjesnikinja i članica prosudbene komisije Cvjetana Miletić napisala je: "...Poezija naših školaraca sadrži sve: i dodir i miris, i okus i sluh, i vid i osjećaj za dobro i lijepo..."

Ester Acinger


[OPŠIRNIJE]Posjet Mjesnom odboru Podvežica
Gordana Frol / datum: 29. 11. 2017. 20:34

Učenici petih razreda koji polaze slobodnu aktivnosti iz Građanskog odgoja i obrazovanja posjetili su Mjesni odbor Podvežica. Tajnica gđa. Giudita  Pilaš upoznala je učenike s radom Odbora  i  načinom na koji građani sudjeluju u radu lokalne zajednice. Razgovarali su o problemima zajednice i predlagali moguća rješenja kako bi se problemi riješili u korist građana.


[OPŠIRNIJE]Posjet interaktivnoj izložbi ”RiječAnima”
Gordana Frol / datum: 29. 11. 2017. 20:31

Učenici koji polaze izbornu nastavu Vjeronauka i slobodnu aktivnost Građanskog odgoja i obrazovanja posjetili su interaktivnu izložbu ”RiječAnima” koja je bila postavljena u  Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja.

Izložba predstavlja povijest Reformacije u Europi i Hrvatskoj, ključne osobe te vrijednosti za koje su se zalagali reformatori. Učenicima je posebno bio zanimljiv Guttenbergov tiskarski stroj na kojem su mogli otisnuti jednu stanicu i doživjeti iskustvo tiskanja prvih knjiga. Pisali su perom i tintom poruke mira i prijateljstva, čitali pod mikroskopom najmanju Bibliju na svijetu.

Razgledali su i stalni izložbeni postav u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja.

Učiteljice Kristina Starčević i Gordana Frol

 


[OPŠIRNIJE]Rezultati natjecanja DABAR
Loredana Zima Krnelić / datum: 24. 11. 2017. 16:13

Rezultati međunarodnog natjecanja iz informatike i računalnog razmišljanja DABAR

Čestitke učenicima koji su prema rezultatima među 10 % najboljih učenika u svojoj kategoriji:

  1. Moreno Matak, 1.a
  2. Jakov Rubinić, 4.a  – na visokom 3. mjestu s ukupno 11,94 bodova !
  3. Oskar Tandara, 4.a
  4. Edo Fike, 6.c
  5. Lara Grbac, 6.c
  6. Anamarija Jusup, 6.c

Č E S T I T A M O !

Natjecanju je pristupilo 15 247 učenika u pet kategorija:

MikroDabar – 789 učenika 1. i 2. razreda OŠ
MiliDabar – 2010 učenika 3. i 4. razreda OŠ
KiloDabar – 4748 učenika 5. i 6. razreda OŠ
MegaDabar – 4298 učenika 7. i 9. razreda OŠ
GigaDabar – 3402 učenika svih razreda SŠ.

Službena stranica natjecanja: DABAR

Loredana Zima Krnelić, prof.


[OPŠIRNIJE]Sjećanje na Vukovar
Gordana Frol / datum: 17. 11. 2017. 18:08

Danas su učenici naše škole prigodnim aktivnostima obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Postavili su pano i zapalili svijeću u predvorju škole, a na satu povijesti pogledali su  film Vukovar 1991.

Učenici osmih razreda odali su počast hrabrim braniteljima Vukovara kod murala Vukovar u Vukovarskoj ulici.


[OPŠIRNIJE]HAIKU SUSRET U RIJECI - 10. DANI PRIJATELJA KNJIGE
Gordana Frol / datum: 13. 11. 2017. 21:33

I ove godine sudjelovali smo na Međunarodnom književnom susretu Dani prijatelja knjige u organizaciji HKD- a Rijeka. Dio susreta posvećen je sjećanju na riječkog haiđina Borivoja Bukvu te je nas raduje da je naša lanjska inicijativa o haiku natječju zaživjela i kao haiku natječaj „ U spomen na Borivoja“.Naši učenici: ANA CVEK, VANNESSA ALISPAHIĆ, JAN KLIĆ I FILIP LEVAK, 6.a, KORINA KALANJ, LARA GRBAC, 6. c,

JOSIPA MIHALJEVIĆ, ANA MANČIĆ, MAJA STANIĆ, STELLA   ŠABANOVIĆ I   GORAN MIRIĆ, 8.a,

 LUKA DORČIĆ, VITO LESKUR I GABRIEL STANIĆ, 8.b kazivali su neke od svojih haikua s natječaja u 2017. na kojima su pod mentorstvom Mihovile Čeperić – Biljan osvojili 89 nagrada/ pohvala za haiku ili hajgu.

U jubilarnom 10. broju časopisa Književno pero također su i objavljeni neki od njih. Prisutni sudionici Haiku susreta čestitali su našim učenicima na kvaliteti haikua, a pozvani smo i na jedno drugo međunarodno književno događanje u Sarajevu - Sarajevska književna jutra.

Mihovila Čeperić-Biljan, prof.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ Young Entrepreneurs in Action
Loredana Zima Krnelić / datum: 31. 10. 2017. 14:33

Erasmus+ Young Entrepreneurs in Action je dvogodišnji KA219 međunarodni projekt financiran sredstvima Europske komisije sa ciljem razvoja suradnje i razmjene primjera dobre prakse, razvoja inovativnosti i kreativnosti u obrazovanju. Projektni ciljevi i zadaci: financijske pismenosti, poduzetničkih vještina, razvoj digitalnih kompetencija, interkulturalnosti i cjeloživotnog učenja učenika, učitelja, lokalne i međunarodne zajednice.

Nositelj projekta je I. osnovna škola Čakovec, a partneri u projektu su: Osnovna škola Vežica, Rijeka, Hrvatska; Agrupamento de Escolas de Vale de Ovil,  Baiao, Portugal; Istituto Comprensivo Carducci Paolillo, Cerignola, Italija; Akcansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokolu, Istanbul, Turska i Masarykova základní škola a mateřská škola Velká Bystřice, Velká Bystřice, Češka.

FACEBOOK 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju