preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

KORISNI LINKOVI

 

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Igre s BBC:microbitovima
Autor: Loredana Zima Krnelić, 20. 10. 2017.

Na satovima Robotike učenici se upoznaju s mBot-om i BBC:microbit-om. Učenici šestog razreda pokazuju učenicima petog razreda kako se slaže mBot te koje su mogućnosti upravljanja. ( https://www.youtube.com/watch?v=Nubo1qi5CAA )

Najviše ih veseli upravljanje putem tableta i mobitela. Novost je što se uz novu aplikaciju na mobitelima i tabletima mBotom može upravljati glasom (GO FORWARD, GO BACKWARD, TURN LEFT, TURN RIGHT), nacrtati put kojim će se mBot kretati te programirati zvuk / melodiju na tipkama klavira. Aplikacija za upravljanje je ne samo “user friendly” već “kids friendly”. Ovakav pristup razvija interes učenika za programiranje, olakšava učenje algoritma i razvija problemsko razmišljanje učenika. Osim mBota učenici se upoznaju i s BBC:microbitom kao mikroračunalom koje može svijetliti, svirati, ispisivati sve ono što isprogramiramo.

Najzanimljivije je što microbit ima senzore za temperaturu pa su učenici mjerili temperaturu u učionici, zatim senzore koji detektiraju raspon svijetlosti, senzore za pokret uz pomoć kojih smo brojili korake. (https://youtu.be/tLgaAgnniqc)

Učenici kroz igru uče i pritom se dobro zabavljaju. Ovakve tehnologije i aplikacije ključne su za razvoj inovativnosti, kreativnosti i poznavanja tehnologije uopće.

Učenik šestog razreda, Tin Fike, isprogramirao je društvenu igru “Kamen, škare i papir” na BBC:microbitu. Nadovezat ću se na poznatu izreku koja kaže "Na mladima svijet ostaje", a oni su ti koji će ga programirati.  

Loredana Zima Krnelić, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju