preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vežica" Rijeka

Login
NATJEČAJI
KAKO SE ZAŠTITITI NA INTERNETU

  

 

 

VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
HAIKU SUSRETI VEŽICA
Autor: Gordana Frol, 23. 4. 2016.

U petak, 22.4. 2016. u našoj školi održano je haiku druženje i svečanost uručenja nagrada i priznanja učenicima, mentorima i školama koji su bili najuspješniji nakon provedenog 1. međunarodnog haiku natječaja za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj i hrvatskih dopunskih škola u inozemstvu.

Povjerenstvo: Verena Tibljaš, GK Rijeka, Zvjezdana Prohaska, viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje, Marinko Lazzarich, Učiteljski fakultet u Rijeci i Lea Perinić, bivša učenica škole uručili su diplome i priznanja najuspješnijima. Glavni izbornik u kategoriji haiku, Robert Bebek, kako radi kao lektor na stranim sveučilištima, nije mogao biti s nama.

Raduje nas jer su svečanosti, pod nominalnim pokroviteljstvom japanskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj, prisustvovali nagrađeni učenici iz Njemačke - Hrvatska nastava Hessen s mentoricom Smiljanom Veselić-Vučina, nagrađeni učenici iz Subotice s mentoricom Martom Vargek, a prisustvovale su i voditeljice nagrađenih učenika iz Švicarske, Lidija Bodalec te Crne Gore, Ana Šarčević.

Na svečanosti su bile i nagrđene učenice 3.r. iz Novske sa svojom učiteteljicom Jasnom Popović - Poje, hrvatskom dječjom književnicom i haiku pjesnikinjom, učenici i mentori iz OŠ "Grigor Vitez", Sv.Ivan Žabno, iz PŠ Tinjan i Karojba, OŠ Vladimir Nazor, Pazin te OŠ Starigrad kao i riječkih škola: OŠ Brajda, OŠ Škurinje, OŠ Fran Franković i OŠ Vežica te OŠ Kostrena, OŠ Čavle i Julija Klovića, Tribalj.

Održana je i haiku radionica u Japanskom vrtu koju je s domaćinima vodio Valerio Orlić te Jasna Popović-Poje, a radovi će biti tiskani u Zborniku.

Uz Dan planeta Zemlje u vrtu smo posadili bijelu hortenziju, koja simbolizira i uspješan početak prvih haiku susreta.

Svečanost su uveličali i naši partneri u projektu OŠ za klasični balet i suvremeni ples, baletnim izvedbama te ravnateljica GK Rijeka Gorana Tuškan Mihočić i Alen Kapižić iz odjela za kulturu Grada Rijeke.

Mihovila Čeperić-Biljan, voditeljica projekta

Više u fotogaleriji!
Priloženi dokumenti:
DSC04459.JPG (2.31 MB)
IMG_6433.JPG (2.10 MB)
IMG_6443.JPG (2.31 MB)
IMG_6445.JPG (1.21 MB)
IMG_6446.JPG (127.31 KB)
IMG_6447.JPG (142.25 KB)
IMG_6448.JPG (136.17 KB)
IMG_6449.JPG (135.02 KB)
Capture3.JPG (40.84 KB)
Capture2.JPG (55.67 KB)
IMG_6430.JPG (1.83 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju